Braadtips
voor de juiste bereiding

Steak natuur

Laat de vetstof lichtjes bruinen voordat u het vlees in de pan doet. Als u uw vlees graag sappig hebt, breng dan de plaat op haar maximumtemperatuur. Het vlees zal zo beter dichtschroeien en daardoor meer jus vasthouden. Voor een saignant gebakken steak braadt u het vlees ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant. Afhankelijk van uw voorkeur kan u het vlees langer laten braden, waardoor het minder saignant wordt. Vergeet niet iets meer zout en peper toe te voegen dan bij andere vleesbereidingen.

Wilt u een lekker sausje maken met de vleesjus? Doe dan, nadat u het vlees naar eigen smaak gebraden heeft, een klein geutje water in de pan en zet die terug op het vuur. Roer tot het water goed vermengd is met de vleesjus en de saus een heldere en iets vastere vorm krijgt. Giet de heerlijke vleessaus meteen over het vlees en eet smakelijk!

Gebraad

Verwarm de oven voor op 180°.
Kruid het gebraad met veel peper, zout en Dijon mosterd.
Leg blokjes boter op en rond het gebraad en plaats het in de oven.
Zet de oven op 150°.
Giet om de 10 minuten met een lepel de gesmolten boter over het vlees.
Haal het vlees na 30 à 40 minuten uit de oven.
Serveer met pasta of gratin dauphinois.