Superieure kwaliteit
gezond en vol van smaak

Gezond

Paardenvlees is afkomstig van dieren die veel bewegen, die gezonde voeding eten en een vol leven leiden. Dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Daarnaast kennen paarden geen ziektes zoals BSE, varkenspest of vogelgriep. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paardenvlees één van de gezondste vleessoorten is.

De smaak

Bovendien heeft paardenvlees een volle smaak. Paardenvlees is namelijk rijk aan glycogeen, 0,5 tot 3 keer meer dan het rundsvlees, waardoor het zachter en zoeter smaakt.

Selectie

In de slachthuizen zijn duidelijke afspraken omtrent een waardige behandeling van de levende dieren voor zowel tijdens het transport als voor de behandeling in het slachthuis. Al bij de aankoop wordt de grootste zorg besteed aan een kwalitatieve selectie van de dieren. Tijdens en ook na de slachting staan de veterinairediensten in voor de keuring van het vlees bestemd voor menselijke consumptie.

Normen

Voor alle bewerkingen gelden rigoureus de strenge HACCP-kwaliteitsnormen en IFS 2009-2010 normen. Het hele proces vindt plaats onder de strengste hygiënische en diervriendelijke omstandigheden. Daaronder valt ook dat alle dieren in perfecte conditie worden aangeleverd en dat de dieren ten allen tijde steeds stressvrij verblijven. Het geïmporteerde vlees is verwerkt in EG-goedgekeurde slachthuizen. De leverancier maakt er een fundamenteel punt van, om zowel vanuit economisch belang, als voor het welzijn van de dieren, de opgelegde Europese regels strikt na te leven. De leverancier laat op geregelde tijdstippen de slachthuizen inspecteren door externe auditbedrijven.