Laag vetgehalte
Goed voor uw gezondheid

Paardenvlees beschikt over tal van troeven die de gezondheid van de mens bevorderen.

Paardenvlees is een van de gezondste vleessoorten voor menselijke consumptie. Het is mager, bevat veel ijzer en is rijk aan vitamine B. Specialisten uit de medische sector raden het eten van paardenvlees aan.

Paardenvlees is mager

Paardenvlees heeft een vetgehalte van slechts 2 à 5%. Daarenboven bestaat 60 tot 70% van de vetten uit onverzadigde vetzuren, die een essentiële rol spelen in de preventie van cardiovasculaire ziektes.

Paardenvlees bevat veel ijzer

In 100g paardenvlees zit 4 tot 5 mg ijzer. Ijzer is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en speelt een belangrijke rol in het versterken van ons immuniteitssysteem. Het ijzer in paardenvlees is bovendien goed opneembaar. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer voor een volwassen persoon.

Paardenvlees is rijk aan vitamine B

Paardenvlees is rijk aan vitamines B3, B6 en B12; vitamines die een essentiële rol spelen in de celullaire stofwisseling. Een portie van 100g paardenvlees bevat de totale dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B12 voor een volwassen persoon.

Paardenvlees bevat kwaliteitsvolle eiwitten

Paardenvlees bevat ongeveer 20g eiwitten per 100g. Deze eiwitten van dierlijke oorsprong zijn een bron van essentiële aminozuren, die op hun beurt belangrijk zijn voor de opbouw van onze spieren, organen, enz. De eiwitten aanwezig in paardenvlees zijn niet enkel talrijk maar tevens van goede kwaliteit. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een volwassen persoon.